Zonnepanelen plat dak zonder ballast

Zonnepanelen op plat dak zonder ballast

Voorkom schade aan uw dak door zonnepanelen op uw platte dak te monteren zonder ballast. Steeds vaker zien we zonnepanelen op een dak liggen, zonder dat er na is gedacht of de dakbedekking hier wel tegen kan. Door weersomstandigheden verschuiven de zonnepanelen. Dit kan zorgen voor schade of zelfs lekkages. Bij een heftige storm kunnen de zonnepanelen zelfs van het dak af vallen. Door de zonnepanelen ballastvrij op uw platte dak te monteren voorkomt u dit.

 

zonnepanelen plat dak zonder ballast montagesysteem

Waterschade voorkomen met ballastvrije montage

Om te voorkomen dat uw zonnepanelen gaan schuiven of van het dak af waaien wordt er vaak ballast gebruikt. Hiervoor worden vaak zware stenen voor gebruikt, waardoor het gewicht op uw dak flink kan oplopen. Dit terwijl veel daken hier helemaal niet geschikt voor zijn.

Om dit te voorkomen wordt er dus een montagesysteem gebruikt waardoor de zonnepanelen zonder extra gewicht gemonteerd kunnen worden. Hierdoor verschuiven de zonnepanelen niet meer, maar wordt uw dak ook beschermt tegen het zware gewicht.

 

Voordelen ballastvrije montage zonnepanelen

Bij een ballastvrije constructie worden de zonnepanelen direct gemonteerd op het dak, waardoor er geen ballast meer nodig is. Hierdoor beïnvloed je de functionaliteit van het dak niet. Door dit te doen voorkom je lekkages of zelfs zwaardere schade. De mechanische montage voorkomt dat de zonnepanelen verschuiven door weersomstandigheden en beschermt zo het dak.

Het werkt perfect bij daken die al een dakbedekking hebben of zelfs geïsoleerd zijn, zoals u hieronder kan zien.

 

zonnepanelen op plat dak zonder ballast
Aan de slag dakdekkersbedrijf in regio amersfoort?

Wij hebben beschikbare vacatures!

Ben je een gedreven en leergierig persoon die graag buiten wilt werken? En zou je met een leuk team de mooiste daken willen maken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Je gaat als leerling dakdekker mee met een leermeester/voorman, en jullie gaan samen op pad om diverse werkzaamheden uit te voeren. Bekijk onze vacatures

Dakrenovatie

Is uw dak beschadigd of heeft u last van een lekkage? Onze experts helpen u graag verder.

Verder lezen

Nieuwbouw

Bent u bezig met een nieuwbouw project en bent u opzoek naar een partij voor de aanleg van daken?

Verder lezen

Daklekkage

Heeft u last van een lekkage in uw woning of bedrijfspand? Onze vakmannen helpen u graag verder.

Verder lezen

Dakonderhoud

Bent u zoekende naar een bedrijf voor uw periodieke dakonderhoud? Wij helpen u graag verder.

Verder lezen

Geschikte daken

Het zonnepanelen montagesysteem zonder ballast kent enkele unieke voordelen. Zo kan het op bijna alle veel voorkomende dakbedekkingen en constructies geplaatst worden. In tegenstelling tot reguliere montagesystemen vraagt het namelijk minder van de functionaliteit van het dak. Hierdoor is het dus op meer soorten daken te monteren. 

Het montagesysteem is dan ook geschikt voor de volgende dakconstructies:

  • Houten daken
  • Betonnen daken
  • Stalen daken
  • Geïsoleerde daken
  • Niet geïsoleerde daken

Waarom kiezen voor Hessels & van Bruggen

Meer informatie nodig? Dat kan! We komen graag bij u langs voor een vrijblijvende inspectie. Dan kunnen we gelijk even kennis maken.

We bekijken dan de situatie en bespreken uw wensen. Een ervaren en gecertificeerde dakdekker komt langs om foto’s te maken en om het dak op te meten. Heeft u schade en wilt u uw dak renoveren? Dan repareren we de schade voor niks.

Op basis van de vrijblijvende inspectie stellen we een offerte op. Deze ontvangt u uiterlijk binnen 2 weken na de inspectie.

Als die eenmaal binnen is, bellen we graag een dag na ontvangst nog even. We beantwoorden dan eventuele vragen over de offerte en leggen het stappenplan uit voor als u akkoord gaat. We bellen dan ook gelijk voor wanneer u de uitvoer zou willen inplannen.

Wilt u bespreken wat de mogelijkheden zijn voor uw situatie of heeft u met spoed een reparatie nodig. Klik dan op de onderstaande knop.

Wat zeggen eerdere opdrachtgevers?

Top ervaring met dit bedrijf! Na 5 verschillende bedrijven over de vloer te hebben gehad, hebben jullie ons ‘mysterie’ vorige week eindelijk opgelost (met veel vriendelijkheid en een lach ondanks de regen)!! Bedankt!!

Loes Winkelmolen