Een van de belangrijkste taken van een dakbedekking is om de warmte binnen te houden. In sommige gevallen wilt u alleen nog meer controle hebben over het klimaat in uw gebouw of woning. Een witte dakbedekking kan dan een oplossing zijn. In bepaalde gevallen kan uw pand al uit zichzelf enorm opwarmen door bijvoorbeeld servers of machines.

Om de warmte in plaats van voornamelijk binnen te houden weerkaatst de witte dakbedekking veel zonlicht. Door deze eigenschap wordt het ook wel een reflecterende dakbedekking genoemd. Doordat de warmte van de zon merendeels wordt weerkaatst zal het gebouw dan ook een lagere algemene temperatuur hebben. Als u dit combineert met een goede isolatielaag heeft u nog meer controle over het klimaat in uw pand of woning.

Wat is het verschil met donkere dakbedekking?

Bij een donkere dakbedekking wordt deze warmte merendeels opgenomen. Deze extra warmte zal dan op een andere manier weer geloosd moeten worden. Dit kan weer extra (energie)kosten met zich meebrengen.
Een reflecterende witte dakbedekking die goed geïsoleerd is zorgt daarentegen ook tijdens hete zomerdagen voor hoog wooncomfort.

Witte dakbedekking

Voordelen witte dakbedekking

 • Ruim 80% van het zonlicht wordt gereflecteerd
 • Is ideaal in combinatie met zonnepanelen
 • Wordt minder warm dan donkere dakbedekking
 • Langere levensduur door minder snelle uitdroging
 • Goede compensatie voor gebrekkige isolatie
 • Witte dakbedekking en zonnepanelen

  Aangezien witte dakbedekking 80% van het licht reflecteert zijn witte daken goed te combineren met zonnepanelen. De zonnepanelen presteren beter op een lagere temperatuur en vangen meer licht op door het weerkaatste zonlicht.

  Kortom, ze opereren op een lagere temperatuur, aangezien het dak minder warm wordt. Dit zorgt er dus voor dat de zonnepanelen efficiënter omgaan met het licht dat ze al krijgen. Daarnaast wordt er ook meer opgevangen door de reflecterende eigenschappen van een wit dak. 

  Kijken wat er mogelijk is?

  Dat kan! Neem via de onderstaande knop contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Een van onze experts bekijkt de situatie bij uw woning of pand. Zo weet u snel of een wit dak voor u rendabel is. HVB Amersfoort heeft al tientallen jaren ervaring met dakbedekkingen. Met klanten zoals dierenpark Amersfoort, de McDonalds en andere befaamde gebouwen in Amersfoort kunnen we u met zekerheid adviseren. Meer panden dan u misschien zou denken zouden een wit dak kunnen hebben die rendabel is. Wilt u weten of u misschien zo’n pand heeft? Neem dan contact op met HVB dakdekkers Amersfoort via de onderstaande knop.