Het stormt buiten en ineens zie je vochtplekken op het plafond verschijnen. Er druppelt langzaam water naar beneden en de muren voelen zachter aan. U heeft een dak lekkage!

Iedereen komt er wel eens mee in aanmerking, maar nooit op een moment wanneer het uitkomt. Daarom hebben we deze tips voor als u zich af vraagt; Wat te doen bij dak lekkage!

Als u niks doet bij een dak lekkage heeft u kans dat de lekkage vervelende vervolgschade aanricht. Beperk de waterschade met de volgende tips.

Tip 1: Beperk de schade

De eerste stap bij een dak lekkage is het beperken van de waterschade.

Dit doe je door net zoals in films en series al het water dat naar beneden zijpelt op te vangen met pannen, emmers of zelfs dekens. Dit zorgt ervoor dat de schade zich niet verder verspreid.

Vervolgens zorgt u ervoor dat spullen die gevoelig zijn voor waterschade op een veilige plek zitten. Een laptop of televisie bijvoorbeeld hebben een hoog risico om kapot te gaan als er veel water op valt.

Dakonderhoud

Tip 2: Meld het bij de verzekering

In de meeste opstalverzekeringen is waterschade als gevolg van een storm gewoon gedekt. Als er grote schade is, is het van belang om de verzekeringsmaatschappij zo snel mogelijk te contacteren.

Sommige verzekeraars hebben hier een 24-uurs alarmservice. Dat is wel zo handig!

Laat je verder informeren door de verzekeraar over wat je nu zou moeten doen.

Tip: Maak foto’s en filmpjes van de lekkage en de schade, zodat aantoonbaar is dat het niet uw schuld was.

Tip 3: Ga het dak op

Wanneer het weer veilig is en u het aandurft kunt u zelf kijken wat de oorzaak is van de lekkage.

Bij een schuin dak kunt u kijken naar missende of kapotte dakpannen.

Bij een plat dak is het minder vanzelfsprekend. Het weer heeft namelijk veel invloed op de kwaliteit van uw dakbedekking. Wat u zelf zou kunnen doen is nagaan of de waterafvoer wel optimaal werkt.

Als u de oorzaak niet kan vinden of er is juist grote schade dan kunt u verder naar stap 4.

Tip 4: Schakel een expert in

De grootste veroorzaker van schade op een plat dak is invloed van het weer. Het proces van vriezen en dooien kan zorgen voor kleine scheurtjes in de dakbedekking. Deze scheurtjes kunnen steeds groter en groter worden als hier water tussen gaat zitten.

U kunt dan bijna niet voorkomen dat dit uiteindelijk doorscheurt als er geen goede waterafvoer is. Als dit eenmaal het geval is, is het ’t beste om een expert in te schakelen.

U kunt dit ook zelf doen met speciale reparatiepasta en een reparatiestrook, maar dit zal nooit dezelfde garantie geven als een professionele dakdekker.

Wat te doen bij dak lekkage die u zelf niet kan oplossen?

Als u hulp nodig heeft bij de lekkage aan uw platte dak, neem dan contact op.

Onze professionele dakdekkers hebben al meer dan 20 jaar dakdekkers ervaring.
Bovendien hebben we een 24-uursservice voor dak lekkages. Hiermee bent u gegarandeerd dat er binnen 24 uur een vakkundige monteur bij u op de stoep staat.

We repareren dan direct de schade en doen een korte inspectie. Als blijkt dat de dakbedekking aan het einde van zijn technische levensduur zit geven we u advies welke stappen u zou kunnen nemen om weer een fijn en veilig huis te verkrijgen.

Neem contact op om een lekkagemelding aan ons door te geven.

 

Neem contact op