Een goed dak is essentieel voor een comfortabele en veilige woning. Het beschermt uw huis tegen weersomstandigheden en voorkomt problemen zoals lekkages en schade. Maar wat zijn de kosten van het inhuren van een dakdekker? In deze blog zullen we de gemiddelde kosten van een dakdekker bespreken, zowel op basis van uurtarief als op basis van kosten per vierkante meter.

Wat is het uurtarief van een dakdekker?

Het uurtarief van een dakdekker kan variëren.

Afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de ervaring van de dakdekker, de locatie en de aard van het werk dat moet worden uitgevoerd. Over het algemeen liggen de uurtarieven van dakdekkers tussen de €30 en €60 per uur.

Het is belangrijk om te onthouden dat het uurtarief slechts een indicatie is en dat de totale kosten afhankelijk zijn van de duur van het werk. Een ervaren dakdekker kan het werk mogelijk sneller en efficiënter uitvoeren dan iemand met minder ervaring. Hierdoor kunnen de totale kosten lager uitvallen. Maar die expertise, snelheid en kwaliteit zorgen wel weer voor een hoger uurtarief dan een onervaren dakdekker. 

Hierin kunt u zelf uw balans bepalen, of u kunt ons inschakelen om samen met u te kijken naar een geschikte prijs. Ook de regio waarin u woont kan invloed hebben op het uurtarief. In grote steden en regio’s waar de vraag naar dakdekkers hoog is, kunnen de tarieven hoger zijn dan in landelijke gebieden.

Naast het uurtarief kunt u ook de kosten van een dakdekker berekenen op basis van de oppervlakte van het dak. Dit is vooral handig bij grotere projecten zoals het vervangen van dakbedekking.

Hoeveel kost een dakdekker per m2?

Omdat het uurtarief van dakdekkers ook gebaseerd is op vaardigheid en ervaring is het soms ook gebruikelijk om de prijs te bepalen per vierkante meter (m²). Voor een dak van gemiddelde grootte in Nederland, ongeveer 60 m², bedragen de totale kosten gemiddeld tussen de €2.400 en €7.200. Dit betekent dat de kosten per m² gemiddeld liggen tussen de €40 en €120.

Het is belangrijk op te merken dat deze prijsindicaties kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het specifieke project en de regio waarin u zich bevindt. Hieronder worden enkele prijsvoorbeelden gegeven om een idee te krijgen van de gemiddelde kosten per m² voor veelvoorkomende dakdekkerprojecten:

   

   • Nieuwe laag bitumen dakbedekking over een oude laag plaatsen: Gemiddeld €4.100 – €4.500 (bij een dak van 60 m²).

   • Vervanging van een keramisch pannendak: Gemiddeld €5.000 – €5.400 (bij een dak van 60 m²).

   • Plaatsing van een rieten dak: Gemiddeld €11.000 (bij een dak van 60 m²).

  Omdat het werk van een dakdekker zo afhangt van de specifieke dienst is het lastig om van tevoren een nauwkeurig kostenplaatje te geven. Het is daarom raadzaam om een offerte op te vragen zodat u een nauwkeurige prijsopgave kunt krijgen die is afgestemd op uw specifieke situatie. Wij kunnen u helpen bij het bepalen van de exacte kosten per m² op basis van uw behoeften en wensen.

  Bij het berekenen van de totale kosten per vierkante meter is het belangrijk om alle aspecten van het werk in overweging te nemen. Factoren zijn bijvoorbeeld het verwijderen van de oude dakbedekking, het voorbereiden van het dak, het aanbrengen van isolatie en ventilatie, het installeren van de nieuwe dakbedekking, de materialen die gebruikt zijn, etc.

  Wat is de prijsopbouw van een dakdekker?

  De prijsopbouw van een dakdekker bestaat uit verschillende componenten die de totale kosten van het project bepalen. Hier zijn de belangrijkste aspecten van de prijsopbouw van een dakdekker:

    

    1. Arbeidskosten: Dit is de kostenpost die betrekking heeft op het arbeidsloon van de dakdekker(s) die het werk uitvoeren. De arbeidskosten worden meestal berekend op basis van een uurtarief. Het uurtarief kan variëren afhankelijk van de ervaring en expertise van de dakdekker, evenals de regio waarin je je bevindt.

    1. Materiaalkosten: Dit omvat de kosten van de materialen die nodig zijn voor het dakproject, zoals dakbedekking (zoals bitumen, EPDM, PVC, dakpannen, leien, etc.), isolatiemateriaal, bevestigingsmiddelen, en andere benodigde materialen. De materiaalkosten kunnen variëren afhankelijk van het type dakbedekking en de kwaliteit van de materialen.

    1. Transportkosten: Dit zijn de kosten die in rekening worden gebracht voor het vervoer van de dakdekker naar de locatie van het project. De transportkosten kunnen variëren op basis van de afstand tussen het bedrijf en de projectlocatie.

    1. Overige kosten: Er kunnen extra kosten zijn die specifiek zijn voor het project, zoals de huur van apparatuur, afvoerkosten voor bouwafval, vergunningskosten en eventuele aanvullende diensten die worden geleverd.

   Het is belangrijk op te merken dat de prijsopbouw van een dakdekker per project kan verschillen. Ook zijn er voor elke dienst verschillende methoden met ieder zijn eigen prijs, passend bij uw wensen en voorkeuren. Neem bijvoorbeeld het isoleren van uw dak, in deze blog leest u het verschil tussen de goedkoopste en duurste methoden.

   Wij raden wel aan om te investeren in een professionele dakdekker met een goede reputatie, zelfs als de prijs hierdoor iets hoger is. Kwaliteit en vakmanschap zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat het dak duurzaam en betrouwbaar is. Het is uiteindelijk goedkoper om bijvoorbeeld een dak een enkele keer in 20 jaar te hoeven onderhouden, dan twee keer.

   Wat vraagt Hessels & van Bruggen?

   Bij Hessels & van Bruggen bent u garant van ervaring, betrouwbaarheid en kwaliteit. Wilt u een ervaren en betrouwbare dakdekker inschakelen voor uw dakproject? Aarzel dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op! Of het nu gaat om reparaties, renovaties of nieuwe dakinstallaties, wij bieden hoogwaardige service en vakmanschap tegen een eerlijke prijs. Neem contact met ons op via of vraag een vrijblijvende offerte op maat aan. Wacht niet langer, geef uw dak de aandacht die het verdient en laat ons uw dakproject tot een succes maken!