Wat is bitumen dakbedekking?

Bitumen dakbedekking wordt ook wel dakleer genoemd. Dakleer is een materiaal dat vaak wordt gebruikt als dakbedekking bij platte daken. Het is heel goed in dingen waterdicht maken, dus ook een dak. In Nederland zijn dan ook de meeste platte daken bedekt met bitumen. Maar wat is bitumen dakbedekking dan? Bitumen ontstaat tijdens de productie van ruwe olie. Het wordt gemaakt door lichtere fracties van aardolie te verwijderen. Doordat het dus van olie gemaakt is, stoot het water af. Het materiaal is erg sterk, bestand tegen chemische stoffen en is dus waterdicht. Het kent echter ook een aantal nadelen. Namelijk: bitumen heeft een slechte UV- en zuurstofbestendigheid, heeft een relatief korte levensduur en heeft last van grote temperatuurverschillen.

Wanneer bitumen dak vervangen?

Wanneer je je bitumen dak moet vervangen hangt af van een aantal factoren, zoals of het regelmatig is onderhouden, goed geplaatst is en wat de weersomstandigheden waren. Ook de soort bitumen maakt uit. Over het algemeen zal het dak na 7-10 jaar vervangen moeten worden, maar met SBS-bitumen is dat bijvoorbeeld 10-15 jaar. Het is vaak ook mogelijk om een nieuwe laag bovenop de oude laag te laten plaatsen. Vraag je je af wanneer je je bitumen dak moet vervangen? Laat u adviseren en neem contact op!

Hoe zorgt u voor een lange levensduur?

Het is makkelijk om uw dak te vergeten. Er zijn tenslotte een heleboel andere dingen waar u mee bezig bent. Het kan u echter wel een hoop geld schelen als u goed onderhoud. Een dak vervangen zit u waarschijnlijk niet op te wachten als dit onverwachts nodig is.

1. Jaarlijks onderhoud: Mos en andere vegetatie vindt het fijn om zich op daken te nestelen. Dit wordt alleen maar erger als er al een hoop bladeren op het dak liggen. Dit kunt u uiteraard koppelen aan een jaarlijkse dak inspectie, dan wordt gelijk het dak onderhouden.

2. Groen dak: Door voor een groen dak te kiezen kan je dakbedekking tot wel 60 jaar blijven liggen. Een groen dak bestaat uit mossen, kruiden, planten of soms zelfs bomen. Het verschil met de mossen die ongewenst zijn, wordt het nu zorgvuldig geplant, waardoor de vegetatie niet in de dakbedekking kan groeien. U kunt hiervoor vaak ook subsidie krijgen. Wilt u meer weten over groene daken? Klik dan hier.

3. Kiezels: Door kiezels te laten plaatsen op uw dak heeft uw dak minder last van de weersomstandigheden. Hierdoor gaat het dakleer langer mee.

Wat kost bitumen dakbedekking?

Het is fijn om een prijsindicatie te hebben. Wij bij Hessels & van Bruggen zijn echter niet van het geven van indicaties, maar geven liever een nauwkeurige offerte. Kijk rond of neem contact op voor een vrijblijvende inspectie met offerte. U krijgt dan gelijk uitleg en advies of bitumen voor u de beste optie is.

 

Neem contact op