Het beste dak, is een dak waar je niet over na hoeft te denken. Het is dan van groot belang dat u een mooi, maar vooral bouwkundig veilig dak heeft. Met regelmatige inspecties en dakonderhoud voorkomt u grotere schade. Naast dat deze grote schade natuurlijk gevaarlijk kan zijn, is het ook nadelig voor de waarde van uw woning. Dit kan dus voor nare verassingen zorgen bij de bouwkundige inspecties voordat u uw huis verkoopt. Wij bij Hessels & van Bruggen zijn gespecialiseerd in het dakonderhoud van platte daken, maar wat houdt dit precies in? Wat doen we bij onderhoud en inspecties? Hieronder lees je hier meer over.

Wat is dakonderhoud?

Dakonderhoud is een handeling die wordt uitgevoerd door een expert. Hierbij wordt uw dak eerst geïnspecteerd op scheurtjes, lekkages, verstoppingen en bladeren of andere dingen die niet thuishoren op uw dak. Ook wordt er gekeken naar slijtage van uw dakbedekking. Soms kan het zo zijn dat er misschien nog geen scheurtjes zijn, maar dat dit wel snel kan gebeuren. Als alle problemen zijn gelokaliseerd wordt er een plan van aanpak gemaakt hoe dit het beste verholpen kan worden.

  • Er is een mogelijkheid dat er op den duur dakaarde zal vormen op uw dak. Dit is een vaak zwarte substantie die bestaat uit een versleten toplaag, stof, zand en aangewaaide sporen en zaden. Deze substantie houdt veel vocht vast en kan daardoor schade aanbrengen aan de dakbedekking. Wanneer er veel dakaarde aanwezig is, kunnen er ook algen, mossen grassoorten of zelfs kleine struiken op uw dak groeien. De wortels hiervan kunnen de dakbedekking zwaar beschadigen. Dit is gemakkelijk om te voorkomen.
  • Staat uw woningen in de buurt van een boom? Dan is er een vergrote kans dat er mos en bladeren op uw dak komen te zitten. Dit kan de waterafvoer verslechteren en zo uw dak beschadigen. Ook dit is gemakkelijk om te voorkomen met dakonderhoud.

Wat wordt er precies gedaan?

Bij dakonderhoud gaan we een aantal stappen langs om uw dak weer schoon en gezond te maken. Dit gebeurt volgens de volgende stappen:

  • Dakreiniging: Als eerste wordt alles dat op uw dak ligt wat daar niet hoort verwijderd, zoals bladeren, stof op uw zonnepanelen of dakaarde. Dit is ook nodig als er reparatie plaats vindt.
  • Dakgoten reinigen: De waterafvoer is van groot belang voor de gezondheid van uw dak. We reinigen de dakgoten om waterschade te voorkomen.
  • Coaten: Als het nodig is, geven we uw dak een coating. Dit is nodig bij verouderde dakbedekking om het weer te beschermen tegen vocht en vuil.
  • Kleine reparaties: Als er scheurtjes in uw dakbedekking zitten worden deze natuurlijk gerepareerd. Mocht er zware schade aangetroffen zijn, wordt er in overleg dakrenovatie uitgevoerd.

Wilt u dakonderhoud laten uitvoeren?

Meestal is het aan te raden om minimaal één keer per jaar een inspectie te laten uitvoeren. Zo voorkomt u nare verassingen, zoals lekkages. Wilt u uw dakonderhoud laten uitvoeren? Ontvang dan een gratis adviesgesprek van Hessels & van Bruggen doormiddel van de onderstaande knop. Dan kunnen we samen bespreken wat er mogelijk is.

Neem contact op