Als uw regenpijp verstopt is loopt het water minder of zelfs helemaal niet meer weg. Dit kan vele nare gevolgen hebben voor uw dak, vooral als het gaat vriezen. Als uw regenpijp verstopt is zijn er een hoop manieren hoe u dit zou kunnen oplossen, echter is niet elke manier even praktisch voor u en uw omgeving. In dit artikel leggen we u dan ook hoe u het beste waterschade kan voorkomen bij een verstopte regenpijp.

Hoe kan ik mijn verstopte regenpijp ontstoppen?

1. Maak als eerste de dakgoot goed schoon en verwijder eventuele bladeren en takken. Ook het gat van de verstopte waterpijp moet u goed nakijken, aangezien hier vaak de verstopping ontstaat. Wanneer u klaar bent kunt u een emmer water in de goot gieten om te kijken of de verstopping is verholpen.

2. Is uw dak nog steeds een waterballet? In dat geval heeft u de meeste kans met een lange stok, buis of een ander lang voorwerp. U kunt dan proberen om de ontstopping door te prikken. Dit is een van de simpelere, maar een van de effectiefste methoden.

3. Veel dakdekkers zullen uw regenpijp ontstoppen doormiddel van een hogedrukspuit. Dit zou u uiteraard ook zelf kunnen doen. Vanaf zowel de onderkant als de bovenkant is dit mogelijk. In sommige gevallen dient u hiervoor de regenpijp iets af te zagen om extra ruimte vrij te maken voor de hogedrukspuit. Als u deze niet te kort afzaagt is het makkelijk te repareren met een reparatiemof. 

4. In het zeldzame geval is het probleem nu nog steeds niet opgelost. Er bestaat dan een kans dat het helemaal niet aan de regenpijp ligt. Dan vraagt u zich misschien af, wat kan het dan nog meer zijn? Indien uw regenpijp is ingegraven, is het mogelijk dat het water niet of onvoldoende kan wegstromen. In dat geval dient u uw regenpijp uit te graven. In andere modellen dient u de schroef van de onderliggende ton eraf te schroeven. U kunt dan in beiden gevallen bladeren en takjes verwijderen die de doorstromingen belemmeren.

5. Is het probleem nou nog niet verholpen? In dat geval kunt u het beste een professioneel dakdekkersbedrijf inschakelen, zoals wij. U kunt ons bij een lekkage direct bellen op het telefoonnummer die bovenaan de pagina staat. Heeft het nog geen spoed, maar moet het wel zo snel mogelijk opgelost worden? Ga dan naar de contactpagina via de onderstaande oranje knop.

 

 

 

Is er al schade aan het dak?

Wanneer u al schade heeft aan het dak is het belangrijk om direct een dakdekker in te schakelen. HVB Amersfoort beloofd binnen 24 uur langs te komen bij spoed. U kunt zelf de ontstopping proberen tegen te gaan, echter raden wij aan om dit door een professional uit te laten voeren wanneer er al enige vorm van waterschade is. Ga naar de contactpagina via de onderstaande oranje knop. 

Hoe voorkomt u een verstopte regenpijp?

Een verstopte regenpijp is natuurlijk erg vervelend, zeker als u er pas laat achter komt en er al schade is ontstaan. Nu is het mogelijk om dit op een makkelijke manier in de toekomst te voorkomen. Door elk jaar minimaal één dakinspectie te laten uitvoeren door een ervaren dakdekker weet u zeker dat uw dak zo lang mogelijk mee gaat. Uw dak wordt dan uiteraard schoongemaakt, maar er wordt ook gekeken naar eventuele beginnende scheurtjes. U kunt hier nu al een afspraak voor inplannen door op de onderstaande knop te drukken.