Een lekkage aan een dak zorgt voor erg veel ongemak. Bij Hessels & van Bruggen bieden we gespecialiseerde oplossingen. Leer meer over preventie en reparaties van tijdelijke oplossingen tot duurzame oplossingen voor platte daken.

Gespecialiseerde Dakdekkers

Als specialisten in platte daken begrijpen en vinden wij de voorkomende oorzaken van dak lekkages. Of het nu gaat om een duurzame- of noodreparatie aan een plat dak, wij bieden deskundig advies en vakkundige reparaties. Bij platte daken is het vaak lastig om de lekkageplek op te sporen.

Oorzaken van lekkage

Lekkage op een plat dak kan worden veroorzaakt door verschillende factoren. Een van de veelvoorkomende oorzaken is slechte of verstopte afvoerkanalen, scheurtjes, vorst en plantgroei tussen de naden.

Slechte isolatie is een andere mogelijke boosdoener. Onvoldoende isolatie kan leiden tot condensatie, wat op lange termijn kan bijdragen aan lekkages. Het bevorderen van een goed geïsoleerd plat dak is niet alleen gunstig voor duurzaamheid, maar ook voor het voorkomen van vocht gerelateerde problemen.

Voorkom lekkage met onderhoudt

Door regelmatig onderhoud aan uw platte dak uit te laten voeren, realiseert u op de lange termijn aanzienlijke kostenbesparingen. Het verwaarlozen van dergelijk onderhoud kan echter leiden tot aanzienlijke reparatiekosten. Voorkom dergelijke problemen door uw platte dak regelmatig te laten verzorgen door deskundige dakdekkers. Dit minimaliseert het risico op onaangename complicaties, zoals lekkages, verstoppingen en scheurtjes.

Een goed onderhouden dak heeft niet alleen impact op de degelijkheid van uw woning, maar kan ook aanzienlijk bijdragen aan energiebesparing. Aangezien warmte voornamelijk via het dak uw huis verlaat, is een goed geïsoleerd plat dak van cruciaal belang voor een duurzaam en energiezuinig huis.

Meer weten over hoe u uw dak goed onderhoud? Lees hier meer dak onderhoud tips.

Tijdelijke Oplossingen en Duurzame Reparaties

Soms is een tijdelijke oplossing nodig om verdere schade te voorkomen. Bij Hessels & van Bruggen begrijpen we de noodzaak van snelle interventies. Met onze 24 uursservice kunt u erop vertrouwen dat een deskundige monteur binnen 24 uur ter plaatse is. De monteur identificeert en herstelt direct de lekkage, waardoor verdere schade aan de onderliggende constructie wordt voorkomen. Als blijkt dat de dakbedekking aan het einde van zijn technische levensduur is, voeren wij een noodreparatie uit en voorzien u van advies over de stappen die genomen moeten worden om weer een goed en waterdicht plat dak te verkrijgen.

Expertise en Kwaliteit

Onze ervaren dakdekkers zorgen voor een grondige analyse van de lekkage aan uw plat dak. Of het nu de meest voorkomende problemen betreft of een unieke situatie, wij leveren vakmanschap met dank aan onze jarenlange ervaring.

Kosten van daklekkage reparatie 

Er zijn verschillende aspecten die van invloed zijn op de prijs die u betaalt voor de reparatie van uw dak. In sommige gevallen hoeft er enkel een reparatie van het lek plaats te vinden, maar het is ook mogelijk dat de lek het gevolg is van ouderdom waardoor de dakbedekking vervangen dient te worden. Daarnaast is er prijsverschil in materiaal: bitumen, EPDM en pvc. 

Offertes of contact met Hessels & van Bruggen?

Met meer dan 20 jaar ervaring in dakdekking is Hessels & van Bruggen uiterst professioneel en de ideale keuze voor platte dakreparaties. Neem vrijblijvend contact met ons op voor directe reparaties, renovaties of A-klasse dak systemen voor een zo hoog mogelijk wooncomfort!