Hessels & van Bruggen https://www.hvbamersfoort.nl/ Amersfoort Wed, 25 May 2022 15:08:48 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.1.1 https://www.hvbamersfoort.nl/wp-content/uploads/2020/04/cropped-Tekengebied-1-32x32.png Hessels & van Bruggen https://www.hvbamersfoort.nl/ 32 32 Dakisolatie plat dak https://www.hvbamersfoort.nl/dakisolatie/plat-dak/ https://www.hvbamersfoort.nl/dakisolatie/plat-dak/#respond Wed, 25 May 2022 14:55:12 +0000 https://www.hvbamersfoort.nl/?p=6360 Het bericht Dakisolatie plat dak verscheen eerst op Hessels & van Bruggen.

]]>

Dakisolatie plat dak

Dakisolatie komt in verschillende vormen en maten. Structuren en vormen van daken verschillen en hierdoor zijn er verschillende soorten dakisolatie. Of een dak bijvoorbeeld schuin afloopt of kaarsrecht is, heeft betrekking op het type isolatie dat door dakdekkers wordt gebruikt. 

Uiteraard hoeven de meeste mensen niet tot in detail te weten hoe een dak geïsoleerd moet worden. Daar bestaan immers ervaren vakmensen voor. Toch is het handig om te weten op wat voor manier we uw dak isoleren. Nadat uw auto bij de garage is gerepareerd, is het ook altijd fijn om te weten wat er precies is gedaan onder de motorkap. Zo is het bij het dak van uw woning net zo. 

Bij een platte daken zijn er twee verschillende manieren om te isoleren. Er wordt binnen de daktechniek gesproken van een warm dak en een koud dak. Wat de verschillen zijn, leggen we in deze blog uit.

Warm dak (isoleren aan de buitenzijde)

Binnen de daktechniek en platte daken is een warm dak de meest voorkomende constructie. Op het moment dat dakdekkers spreken van een warm dak, dan wordt er in feite bedoeld dat de dakisolatie op uw platte dak aan de buitenkant wordt aangebracht. 

Dit betekent dat er op het dak een dampscherm wordt geplaatst, die vervolgens wordt bedekt met isolatiemateriaal. Bovenop het isolatiemateriaal komt vervolgens de “echte” dakbedekking. Dit kunnen drie soorten materiaal zijn: bitumen, EPDM, of PVC. Het materiaal wordt of met lijm bevestigd op de isolatie, of door middel van branding. 

Er wordt van een “warm” dak gesproken, omdat de dakisolatie op uw platte dak ervoor zorgt dat het dak warm blijft. De naam is dus afkomstig van de techniek die hier gebruikt wordt. 

De keuze voor een warm dak hangt af van het materiaal waarmee uw woning is gebouwd. Een warm dak zorgt ervoor dat vocht buiten blijft en dat de temperatuur van uw dak stabiel is. Indien uw woning deels met hout is gebouwd, dan is het logisch om voor een warm dak te kiezen. Nattigheid en vocht kan voor houtrot zorgen, dit wil u te allen tijde voorkomen. 

Koud dak (isoleren aan de binnenzijde)

Bij een koud dak wordt het isolatiemateriaal niet aan de buitenkant, maar aan de binnenzijde van de dakconstructie geplaatst. Dit houdt in dat de isolatie onder het dakbeschot zit. Bij platte daken wordt de draagconstructie van het dak dus niet mee geïsoleerd. 

Een koude constructie scheelt meestal in de kosten, maar dit heeft wel een reden. De dakconstructie is niet volledig geïsoleerd. Het isolatiemateriaal wordt aan de binnenkant geplaatst, dus buiten de dakconstructie. Een dak is hierdoor maar deels geïsoleerd. 

Een koude constructie komt bij platte daken en de daktechniek in het algemeen steeds minder voor. Bij een koud dak is de woning is niet volledig geïsoleerd, dit betekent dat bij temperatuur dalingen- of stijgingen het materiaal van de woning kan worden aangetast. Vocht kan er voor zorgen dat de dakconstructie wordt aangetast, de schade en kosten kunnen in zo’n geval flink oplopen. 

Alleen als bij platte daken een warm dak-constructie niet mogelijk is, dan kunnen mensen ervoor kiezen om een koude constructie te nemen. De woning is dan in ieder geval wat geïsoleerd, hoewel de voorkeur altijd uitgaat naar een warm dak. 

Welke manier is het beste voor u?

In de meeste gevallen is het dus aan te raden om bij een plat dak voor een warme constructie te kiezen. Door uw dak vanaf de buitenkant te isoleren, bent u er zeker van dat uw woning op de beste manier beschermd is. 

Mocht het nou niet mogelijk zijn om uw dak aan de buitenkant te isoleren, dan gaan onze vakmensen op zoek naar andere mogelijkheden. Wat voor dak u ook heeft, aan de hand van een dakinspectie kunnen wij u van het beste advies voorzien. 

Wilt u weten wat de kosten zijn?

Aan de hand van een dakinspectie ter plekke kunnen onze dakdekkers inschatten wat de verwachte kosten zijn van uw nieuwe dakbedekking. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen, zodat we een afspraak kunnen inplannen. 

Nadat we de inspectie hebben uitgevoerd, zult u binnen twee weken een offerte ontvangen met de kosten en de mogelijkheden.

Werkgebied van Hessels & van Bruggen

Door de centrale ligging van Hessels & van Bruggen kunnen we snel bij u langs komen. Zo werken we onder anderen in: Amersfoort, Almere, Baarn, Barneveld, Ede, Hilversum, Leusden, Nijkerk, Soest, Soesterberg, Utrecht en Veenendaal.
Dit zorgt ervoor dat we bij spoed binnen 24 bij u langs kunnen komen voor een spoedreparatie. Woont u in de buurt, maar staat uw woonplaats hier niet tussen? Ook dan kunt u contact opnemen.

Het bericht Dakisolatie plat dak verscheen eerst op Hessels & van Bruggen.

]]>
https://www.hvbamersfoort.nl/dakisolatie/plat-dak/feed/ 0
Waarom er vaak grind op platte daken ligt https://www.hvbamersfoort.nl/uncategorized/grind-op-plat-dak/ https://www.hvbamersfoort.nl/uncategorized/grind-op-plat-dak/#respond Thu, 07 Oct 2021 12:34:54 +0000 https://www.hvbamersfoort.nl/?p=5801 Het bericht Waarom er vaak grind op platte daken ligt verscheen eerst op Hessels & van Bruggen.

]]>

U heeft het vast wel eens opgemerkt. Veel platte daken hebben kiezels of grind op het dak liggen, maar niet allemaal. Hoe zit dit nou? Als het een bedoeling heeft, waarom ligt het dan niet op elk dak? Kortom, waarom ligt er grind op een plat dak? Hieronder vindt u de antwoorden. 

Dat weer, dat weer, dat Nederlandse weer!

De mate van slijtage van uw platte dak ligt aan de weersomstandigheden. Vooral de zon heeft hierbij veel invloed op de kwaliteit van uw dakbedekking. Wist je dat uw dak in de zomer een temperatuur van wel 80 graden kan hebben? Afhankelijk van het type dak dat u heeft, is het belangrijk om UV-stralen zo veel mogelijk te blokkeren. Hierdoor kunnen namelijk barsten en scheurtjes onstaan die weer kunnen doorgroeien tot lekkages. Erg vervelend dus! Deze UV-stralen kunt u gelukkig erg makkelijk blokkeren. U raadt het al, dit kan je doen doormiddel van kiezels en grind op uw platte dak. Daarnaast helpt dit ook om het dak wind- en stormvast op zijn plaats te houden. Ook dit hoort bij het Nederlandse weer.

Uv-bestendige EPDM

Wanneer uw dakbedekking UV-bestendig is, is grind op uw platte dak niet nodig. De UV-beschermende eigenschappen van de kleine steentjes heeft u dan niet meer nodig. Alleen waneer de dakbedekking los op het dak ligt, kan het handig zijn om de extra ballast te gebruiken. Dat gebeurt dan vaak wel in de vorm van grind en kiezels op uw platte dak.

Waarom grind op plat dak?

Het kan dus zo zijn dat we de EPDM-folie los op het dak monteren en alleen de randen van het dak afwerken. Dit heeft veelal te maken met de kostprijs. Hieronder leggen wij dat uit. EPDM-folie wordt in grote rollen geleverd. De meeste particuliere woningen hebben genoeg aan een rol. Wanneer we deze rol los monteren en dus alleen de randen afwerken, scheelt dit een hoop in de gewerkte manuren. Dit ziet u dan terug in de prijs. Als we de folie op deze manier hebben gemonteerd, is extra ballast nodig. Dit ziet u dan terug in de vorm van kiezels of grind.

Benieuwd of u grind op uw platte dak nodig hebt?

Bent u benieuwd wat voor u de beste optie zou zijn? Wanneer u ervoor kiest om het duurdere EPDM-folie aan te schaffen, raden wij u aan om het dan ook goed te laten monteren. Wanneer u dit niet doet, kan het eerder beschadigd raken. 

Wilt u liever advies op uw eigen uniek situatie? Neem dan vrijblijvend contact op via de onderstaande knop.

Het bericht Waarom er vaak grind op platte daken ligt verscheen eerst op Hessels & van Bruggen.

]]>
https://www.hvbamersfoort.nl/uncategorized/grind-op-plat-dak/feed/ 0
Regenpijp verstopt? https://www.hvbamersfoort.nl/dakonderhoud/regenpijp-verstopt/ https://www.hvbamersfoort.nl/dakonderhoud/regenpijp-verstopt/#respond Tue, 21 Sep 2021 14:04:44 +0000 https://www.hvbamersfoort.nl/?p=5763 Het bericht Regenpijp verstopt? verscheen eerst op Hessels & van Bruggen.

]]>

Als uw regenpijp verstopt is loopt het water minder of zelfs helemaal niet meer weg. Dit kan vele nare gevolgen hebben voor uw dak, vooral als het gaat vriezen. Als uw regenpijp verstopt is zijn er een hoop manieren hoe u dit zou kunnen oplossen, echter is niet elke manier even praktisch voor u en uw omgeving. In dit artikel leggen we u dan ook hoe u het beste waterschade kan voorkomen bij een verstopte regenpijp.

Hoe kan ik mijn verstopte regenpijp ontstoppen?

1. Maak als eerste de dakgoot goed schoon en verwijder eventuele bladeren en takken. Ook het gat van de verstopte waterpijp moet u goed nakijken, aangezien hier vaak de verstopping ontstaat. Wanneer u klaar bent kunt u een emmer water in de goot gieten om te kijken of de verstopping is verholpen.

2. Is uw dak nog steeds een waterballet? In dat geval heeft u de meeste kans met een lange stok, buis of een ander lang voorwerp. U kunt dan proberen om de ontstopping door te prikken. Dit is een van de simpelere, maar een van de effectiefste methoden.

3. Veel dakdekkers zullen uw regenpijp ontstoppen doormiddel van een hogedrukspuit. Dit zou u uiteraard ook zelf kunnen doen. Vanaf zowel de onderkant als de bovenkant is dit mogelijk. In sommige gevallen dient u hiervoor de regenpijp iets af te zagen om extra ruimte vrij te maken voor de hogedrukspuit. Als u deze niet te kort afzaagt is het makkelijk te repareren met een reparatiemof. 

4. In het zeldzame geval is het probleem nu nog steeds niet opgelost. Er bestaat dan een kans dat het helemaal niet aan de regenpijp ligt. Dan vraagt u zich misschien af, wat kan het dan nog meer zijn? Indien uw regenpijp is ingegraven, is het mogelijk dat het water niet of onvoldoende kan wegstromen. In dat geval dient u uw regenpijp uit te graven. In andere modellen dient u de schroef van de onderliggende ton eraf te schroeven. U kunt dan in beiden gevallen bladeren en takjes verwijderen die de doorstromingen belemmeren.

5. Is het probleem nou nog niet verholpen? In dat geval kunt u het beste een professioneel dakdekkersbedrijf inschakelen, zoals wij. U kunt ons bij een lekkage direct bellen op het telefoonnummer die bovenaan de pagina staat. Heeft het nog geen spoed, maar moet het wel zo snel mogelijk opgelost worden? Ga dan naar de contactpagina via de onderstaande oranje knop.

 

 

 

Is er al schade aan het dak?

Wanneer u al schade heeft aan het dak is het belangrijk om direct een dakdekker in te schakelen. HVB Amersfoort beloofd binnen 24 uur langs te komen bij spoed. U kunt zelf de ontstopping proberen tegen te gaan, echter raden wij aan om dit door een professional uit te laten voeren wanneer er al enige vorm van waterschade is. Ga naar de contactpagina via de onderstaande oranje knop. 

Hoe voorkomt u een verstopte regenpijp?

Een verstopte regenpijp is natuurlijk erg vervelend, zeker als u er pas laat achter komt en er al schade is ontstaan. Nu is het mogelijk om dit op een makkelijke manier in de toekomst te voorkomen. Door elk jaar minimaal één dakinspectie te laten uitvoeren door een ervaren dakdekker weet u zeker dat uw dak zo lang mogelijk mee gaat. Uw dak wordt dan uiteraard schoongemaakt, maar er wordt ook gekeken naar eventuele beginnende scheurtjes. U kunt hier nu al een afspraak voor inplannen door op de onderstaande knop te drukken.

Het bericht Regenpijp verstopt? verscheen eerst op Hessels & van Bruggen.

]]>
https://www.hvbamersfoort.nl/dakonderhoud/regenpijp-verstopt/feed/ 0
7 tips voor dak onderhoud; Zo verzorgt u uw dak https://www.hvbamersfoort.nl/uncategorized/7-tips-voor-dak-onderhoud-zo-verzorgt-u-uw-dak/ https://www.hvbamersfoort.nl/uncategorized/7-tips-voor-dak-onderhoud-zo-verzorgt-u-uw-dak/#respond Mon, 12 Jul 2021 11:28:01 +0000 https://www.hvbamersfoort.nl/?p=5641 Het bericht 7 tips voor dak onderhoud; Zo verzorgt u uw dak verscheen eerst op Hessels & van Bruggen.

]]>

Zorgen voor uw dak is niet altijd iets waar u actief over nadenkt. Daarom kan het lastig zijn om te weten wat u moet doen om uw dak goed te onderhouden. Vandaar dat we deze lijst van 7 tips voor dak onderhoud hebben opgesteld om samen te zorgen voor een optimaal wooncomfort. Want een goed dak is een dak waar u ook niet actief over na hoeft te denken.

De tips lopen van minst belangrijk naar de beste tips voor het voorkomen van beschadegingen aan uw dak. Want beschadegingen of misschien zelfs een lekkage is iets dat iedereen wilt voorkomen!

 

Dakonderhoud

Tip 1: Loop niet over een natte dakbedekking

Onze eerste dak onderhoud tip is om niet te lopen over een natte dakbedekking. Een natte dakbedekking beschadigd sneller als u er op loopt. Hierdoor is de kans op een lekkage vele malen groter. Wacht een aantal uur tot het dak droog is. Dit is een stuk veiliger voor uw woning en uzelf.

Tip 2: Loop niet over een warme dakbedekking

Als het al een aantal dagen erg warm is, is uw dakbedekking erg droog. Een te droge dakbedekking heeft net als een natte dakbedekking een grotere kans op schade. Voorkom dit door dus niet te lopen op uw dak als deze erg heet is. 

Tip 3: Verwijder takken van uw dak

Sommige dingen kunt u ook zelf doen, zoals takken verwijderen van uw dak. Een professionele dakdekker kan dan makkelijker de dakbedekking reinigen. Dit is vooral belangrijk in de herfst- en wintermaanden. Als u dit regelmatig doet, zal uw dakbedekking langer meegaan. 

Tip 4: Controleer het dak altijd na een heftige storm

De vierde dakonderhoud tip is om altijd uw dak te controleren na een heftige storm. De kans op schade is groter tijdens een storm, daarom is het belangrijk om daarna op schade te controleren. Een klein scheurtje kan namelijk een grote scheur worden als u hier niks aan laat doen. Zo voorkom je zware waterschade aan uw plafond. 

Dakonderhoud tips waterafvoer2

Tip 5: Controleer zelf de waterafvoer regelmatig

Waterafvoer is zeer belangrijk om je dak te beschermen. Het leidt water en vuil weg van je dak, waardoor die niet overbelast raakt. Wanneer je de dakgoten niet regelmatig controleerd is er een kans dat deze verstopt raken, zonder dat u daar vanaf weet. Door te laat te handelen is de kans dan groter op grote schade aan uw dak en woning. Vooral wanneer u in een bossig gebied woont of wanneer er bomen in de buurt staan is dat belangrijk.

Het is dus niet nodig om dit zelf schoon te maken. Dit kan een professionele dakdekker voor u doen, zodat u niks mist.

Tip 6: Isoleer de zolder

Naast dat een goed geisoleerde zolder ervoor zorgt dat de temperatuur in uw woning comfortabel is, zorgt het er ook voor dat er minder sneeuw en ijs smelt op uw dak. Dit zorgt ervoor dat er minder waterophoping plaatsvindt op uw dak. Zonder isolatie smelt de onderste laag van het sneeuw of ijs. Dit waterlaagje kan schade aanbrengen aan uw dakbedekking.

Tip 7: Laat het dak regelmatig controleren op (beginnende) lekkages

U kunt natuurlijk zelf kijken, maar een dakdekker ziet snel beginnende lekkages of risico’s hiervoor. Dit zorgt ervoor dat u onvoorziene kosten voorkomt. Tijdige controles zijn belangrijk om niks te missen wat u later nog veel meer zou kunnen kosten. Door weersomstandigheden zoals uv-straling, koud en extreme hitte slijt uw dakbedekking. Dan is het fijn om dit voor te zijn. Hiervoor kan je ook eventueel een onderhoudscontract afnemen.

Tip 8: Vraag om dak onderhoud tips bij uw dakdekker

Elk dak is anders, dus elk dak heeft ander onderhoud nodig. Laat u adviseren door een professional. Hessels en van Bruggen heeft meer dan 20 jaar dakdekkerservaring. We helpen u dan ook graag uw dak veilig en comfortabel te houden. Neem contact op voor advies hoe u uw dak het beste kan onderhouden.

Tip 9: Laat het dak twee keer per jaar onderhouden door een professional

Tot slot is het belangrijk om één of twee ker per jaar een onderhoudsbeurt uit te laten voeren door een professional. Elk seizoen brengt andere weersomstandigheden met zich mee die uw dak kunnen slijteren. Door dit bij te houden gaat uw dak lekker lang mee. Dit is niet alleen goedkoper in de lange termijn, maar ook veiliger. Zo zorgen we samen voor een optimaal wooncomfort!

Neem contact met ons op om vrijblijvend advies te ontvangen.

Meer dak onderhoud tips?

Wilt u meer dak onderhoud tips of wilt u gelijk een afspraak inplannen? Neem dan contact op via de onderstaande knop. Hessels & van Bruggen heeft al meer dan 20 jaar dakdekkerservaring. We helpen u dan ook graag verder. Of het nou een simpele vraag is, een vrijblijvende offerte of een gehele dakrenovatie. Klik op de onderstaande knop, zodat we samen kunnen zorgen voor een optimaal wooncomfort.

 

Het bericht 7 tips voor dak onderhoud; Zo verzorgt u uw dak verscheen eerst op Hessels & van Bruggen.

]]>
https://www.hvbamersfoort.nl/uncategorized/7-tips-voor-dak-onderhoud-zo-verzorgt-u-uw-dak/feed/ 0
De geschiedenis van dakbedekkingen https://www.hvbamersfoort.nl/uncategorized/de-geschiedenis-van-dakbedekkingen/ https://www.hvbamersfoort.nl/uncategorized/de-geschiedenis-van-dakbedekkingen/#respond Tue, 08 Jun 2021 13:50:09 +0000 https://www.hvbamersfoort.nl/?p=5564 Het bericht De geschiedenis van dakbedekkingen verscheen eerst op Hessels & van Bruggen.

]]>

Vanaf het moment dat we geen jagers en verzamelaars meer zijn, zijn we constant bezig geweest met het verbeteren van wat er boven ons hoofd hangt.

Waarbij we nu beschikken over technische hoogstandjes, begon het ooit heel simpel, met daken van dierenhuiden. In dit artikel leggen we je uit wat de geschiedenis van dakbedekkingen zijn en wat we daar nu nog van terug zien.

De eerste dakbedekking

Dakbedekkingen zijn al erg oud. De eerste dakbedekkingen werden gemaakt van dierenhuid. Later begonnen de romeinen met het gebruiken van bakstenen en dakpannen.

Sinds het jaar 735 gebruikte veel huizen stro en riet. Doordat dit niet bepaald brandveilig was, werd dit in de 12e eeuw vervangen door houten en tegeldaken.

Deze trend zette zich door tot ongeveer de 19e eeuw. In tegenstelling tot nu, werden platte daken toen nog niet veel gebruikt. Dit kwam doordat er vroeger gebruik werd gemaakt van mastiek. Bij hogere temperaturen en straling van de zon werd dit bijna vloeibaar. Dit zorgde ervoor dat er een erg grote kans was op lekkage. Daarnaast bleek later dat het slecht was voor de gezondheid.

Bitumen

Vanaf 1965 begonnen de eerste bitumen daken op te duiken. Dit is dan ook het moment waar platte daken steeds populairder werden. Bitumen had niet de zelfde nadelen die mastiek had.

Het heeft meer de eigenschappen van een vaste stof. Ondanks dat het een op aardolie gebaseerde substantie is, is het niet slecht voor de gezondheid.

EPDM dakbedekking

Ook rond de jaren 70 werd EPDM geïntroduceerd. EPDM is een kunststof dakbedekking die nog langer mee gaat dan bitumen. Het heeft namelijk een levensduur van ten minste 50 jaar.

Dit komt onder andere door de hoge elasticiteit van tot wel 400% bij temperaturen van -35 tot 120 graden. Dit zorgt ervoor dat het heel lastig scheurt.

Groene daken

De evolutie van EPDM dakbedekking bracht ook groene daken met zich mee. In het laatste decennium van de vorige eeuw zijn de moderne versies van dergelijke daken sterk in opkomst geraakt.

Door moderne technieken kunnen de begroeiingen relatief licht gehouden worden, zelfs als deze waterverzadigd is.

Meer weten over de geschiedenis van dakbedekkingen?

Wilt u meer weten over de geschiedenis van dakbedekkingen? Of bent u benieuwd waar u het beste gebruik van kan maken? Neem dan contact op!

Het bericht De geschiedenis van dakbedekkingen verscheen eerst op Hessels & van Bruggen.

]]>
https://www.hvbamersfoort.nl/uncategorized/de-geschiedenis-van-dakbedekkingen/feed/ 0
Wat te doen bij een lekkage aan het dak? https://www.hvbamersfoort.nl/dakonderhoud/wat-te-doen-bij-dak-lekkage/ https://www.hvbamersfoort.nl/dakonderhoud/wat-te-doen-bij-dak-lekkage/#respond Tue, 25 May 2021 12:29:18 +0000 https://www.hvbamersfoort.nl/?p=5531 Het bericht Wat te doen bij een lekkage aan het dak? verscheen eerst op Hessels & van Bruggen.

]]>

Het stormt buiten en ineens zie je vochtplekken op het plafond verschijnen. Er druppelt langzaam water naar beneden en de muren voelen zachter aan. U heeft een dak lekkage!

Iedereen komt er wel eens mee in aanmerking, maar nooit op een moment wanneer het uitkomt. Daarom hebben we deze tips voor als u zich af vraagt; Wat te doen bij dak lekkage!

Als u niks doet bij een dak lekkage heeft u kans dat de lekkage vervelende vervolgschade aanricht. Beperk de waterschade met de volgende tips.

Tip 1: Beperk de schade

De eerste stap bij een dak lekkage is het beperken van de waterschade.

Dit doe je door net zoals in films en series al het water dat naar beneden zijpelt op te vangen met pannen, emmers of zelfs dekens. Dit zorgt ervoor dat de schade zich niet verder verspreid.

Vervolgens zorgt u ervoor dat spullen die gevoelig zijn voor waterschade op een veilige plek zitten. Een laptop of televisie bijvoorbeeld hebben een hoog risico om kapot te gaan als er veel water op valt.

Dakonderhoud

Tip 2: Meld het bij de verzekering

In de meeste opstalverzekeringen is waterschade als gevolg van een storm gewoon gedekt. Als er grote schade is, is het van belang om de verzekeringsmaatschappij zo snel mogelijk te contacteren.

Sommige verzekeraars hebben hier een 24-uurs alarmservice. Dat is wel zo handig!

Laat je verder informeren door de verzekeraar over wat je nu zou moeten doen.

Tip: Maak foto’s en filmpjes van de lekkage en de schade, zodat aantoonbaar is dat het niet uw schuld was.

Tip 3: Ga het dak op

Wanneer het weer veilig is en u het aandurft kunt u zelf kijken wat de oorzaak is van de lekkage.

Bij een schuin dak kunt u kijken naar missende of kapotte dakpannen.

Bij een plat dak is het minder vanzelfsprekend. Het weer heeft namelijk veel invloed op de kwaliteit van uw dakbedekking. Wat u zelf zou kunnen doen is nagaan of de waterafvoer wel optimaal werkt.

Als u de oorzaak niet kan vinden of er is juist grote schade dan kunt u verder naar stap 4.

Tip 4: Schakel een expert in

De grootste veroorzaker van schade op een plat dak is invloed van het weer. Het proces van vriezen en dooien kan zorgen voor kleine scheurtjes in de dakbedekking. Deze scheurtjes kunnen steeds groter en groter worden als hier water tussen gaat zitten.

U kunt dan bijna niet voorkomen dat dit uiteindelijk doorscheurt als er geen goede waterafvoer is. Als dit eenmaal het geval is, is het ’t beste om een expert in te schakelen.

U kunt dit ook zelf doen met speciale reparatiepasta en een reparatiestrook, maar dit zal nooit dezelfde garantie geven als een professionele dakdekker.

Wat te doen bij dak lekkage die u zelf niet kan oplossen?

Als u hulp nodig heeft bij de lekkage aan uw platte dak, neem dan contact op.

Onze professionele dakdekkers hebben al meer dan 20 jaar dakdekkers ervaring.
Bovendien hebben we een 24-uursservice voor dak lekkages. Hiermee bent u gegarandeerd dat er binnen 24 uur een vakkundige monteur bij u op de stoep staat.

We repareren dan direct de schade en doen een korte inspectie. Als blijkt dat de dakbedekking aan het einde van zijn technische levensduur zit geven we u advies welke stappen u zou kunnen nemen om weer een fijn en veilig huis te verkrijgen.

Neem contact op om een lekkagemelding aan ons door te geven.

 

Neem contact op

Het bericht Wat te doen bij een lekkage aan het dak? verscheen eerst op Hessels & van Bruggen.

]]>
https://www.hvbamersfoort.nl/dakonderhoud/wat-te-doen-bij-dak-lekkage/feed/ 0
Wat is bitumen dakbedekking? https://www.hvbamersfoort.nl/uncategorized/wat-is-bitumen-dakbedekking/ https://www.hvbamersfoort.nl/uncategorized/wat-is-bitumen-dakbedekking/#respond Tue, 30 Mar 2021 14:08:08 +0000 https://www.hvbamersfoort.nl/?p=5440 Het bericht Wat is bitumen dakbedekking? verscheen eerst op Hessels & van Bruggen.

]]>

Wat is bitumen dakbedekking?

Bitumen dakbedekking wordt ook wel dakleer genoemd. Dakleer is een materiaal dat vaak wordt gebruikt als dakbedekking bij platte daken. Het is heel goed in dingen waterdicht maken, dus ook een dak. In Nederland zijn dan ook de meeste platte daken bedekt met bitumen. Maar wat is bitumen dakbedekking dan? Bitumen ontstaat tijdens de productie van ruwe olie. Het wordt gemaakt door lichtere fracties van aardolie te verwijderen. Doordat het dus van olie gemaakt is, stoot het water af. Het materiaal is erg sterk, bestand tegen chemische stoffen en is dus waterdicht. Het kent echter ook een aantal nadelen. Namelijk: bitumen heeft een slechte UV- en zuurstofbestendigheid, heeft een relatief korte levensduur en heeft last van grote temperatuurverschillen.

Wanneer bitumen dak vervangen?

Wanneer je je bitumen dak moet vervangen hangt af van een aantal factoren, zoals of het regelmatig is onderhouden, goed geplaatst is en wat de weersomstandigheden waren. Ook de soort bitumen maakt uit. Over het algemeen zal het dak na 7-10 jaar vervangen moeten worden, maar met SBS-bitumen is dat bijvoorbeeld 10-15 jaar. Het is vaak ook mogelijk om een nieuwe laag bovenop de oude laag te laten plaatsen. Vraag je je af wanneer je je bitumen dak moet vervangen? Laat u adviseren en neem contact op!

Hoe zorgt u voor een lange levensduur?

Het is makkelijk om uw dak te vergeten. Er zijn tenslotte een heleboel andere dingen waar u mee bezig bent. Het kan u echter wel een hoop geld schelen als u goed onderhoud. Een dak vervangen zit u waarschijnlijk niet op te wachten als dit onverwachts nodig is.

1. Jaarlijks onderhoud: Mos en andere vegetatie vindt het fijn om zich op daken te nestelen. Dit wordt alleen maar erger als er al een hoop bladeren op het dak liggen. Dit kunt u uiteraard koppelen aan een jaarlijkse dak inspectie, dan wordt gelijk het dak onderhouden.

2. Groen dak: Door voor een groen dak te kiezen kan je dakbedekking tot wel 60 jaar blijven liggen. Een groen dak bestaat uit mossen, kruiden, planten of soms zelfs bomen. Het verschil met de mossen die ongewenst zijn, wordt het nu zorgvuldig geplant, waardoor de vegetatie niet in de dakbedekking kan groeien. U kunt hiervoor vaak ook subsidie krijgen. Wilt u meer weten over groene daken? Klik dan hier.

3. Kiezels: Door kiezels te laten plaatsen op uw dak heeft uw dak minder last van de weersomstandigheden. Hierdoor gaat het dakleer langer mee.

Wat kost bitumen dakbedekking?

Het is fijn om een prijsindicatie te hebben. Wij bij Hessels & van Bruggen zijn echter niet van het geven van indicaties, maar geven liever een nauwkeurige offerte. Kijk rond of neem contact op voor een vrijblijvende inspectie met offerte. U krijgt dan gelijk uitleg en advies of bitumen voor u de beste optie is.

 

Neem contact op

Het bericht Wat is bitumen dakbedekking? verscheen eerst op Hessels & van Bruggen.

]]>
https://www.hvbamersfoort.nl/uncategorized/wat-is-bitumen-dakbedekking/feed/ 0
Reflecterende witte dakbedekking https://www.hvbamersfoort.nl/dakbedekking/witte-dakbedekking/ https://www.hvbamersfoort.nl/dakbedekking/witte-dakbedekking/#respond Fri, 26 Feb 2021 14:26:51 +0000 https://www.hvbamersfoort.nl/?p=5332 Het bericht Reflecterende witte dakbedekking verscheen eerst op Hessels & van Bruggen.

]]>

Een van de belangrijkste taken van een dakbedekking is om de warmte binnen te houden. In sommige gevallen wil je alleen nog meer controle hebben over het klimaat in uw gebouw of woning. Een witte dakbedekking kan dan een oplossing zijn. In bepaalde gevallen kan uw pand al uit zichzelf enorm opwarmen door bijvoorbeeld servers of machines.

Om de warmte in plaats van voornamelijk binnen te houden weerkaatst de witte dakbedekking veel zonlicht. Door deze eigenschap wordt het ook wel een reflecterende dakbedekking genoemd. Doordat de warmte van de zon merendeels wordt weerkaatst zal het gebouw dan ook een lagere algemene temperatuur hebben. Als je dit combineert met een goede isolatielaag heb je nog meer controle over het klimaat in uw pand of wining.

Wat is het verschil met donkere dakbedekking?

Bij een donkere dakbedekking wordt deze warmte merendeels opgenomen. Deze extra warmte zal dan op een andere manier weer geloosd moeten worden. Dit kan weer extra (energie)kosten met zich meebrengen.
Een reflecterende witte dakbedekking die goed geïsoleerd is zorgt daarentegen ook tijdens hete zomerdagen voor hoog wooncomfort.

Witte dakbedekking

Voordelen witte dakbedekking

 • Ruim 80% van het zonlicht wordt gereflecteerd
 • Is ideaal in combinatie met zonnepanelen
 • Wordt minder warm dan donkere dakbedekking
 • Langere levensduur door minder snelle uitdroging
 • Goede compensatie voor gebrekkige isolatie
 • Witte dakbedekking en zonnepanelen

  Aangezien witte dakbedekking 80% van het licht reflecteert zijn witte daken goed te combineren met zonnepanelen. De zonnepanelen presteren beter op een lagere temperatuur en vangen meer licht op door het weerkaatste zonlicht.

  Kortom, ze opereren op een lagere temperatuur, aangezien het dak minder warm wordt. Dit zorgt er dus voor dat de zonnepanelen efficiënter omgaan met het licht dat ze al krijgen. Daarnaast wordt er ook meer opgevangen door de reflecterende eigenschappen van een wit dak. 

  Kijken wat er mogelijk is?

  Dat kan! Neem via de onderstaande knop contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Een van onze experts bekijkt de situatie bij uw woning of pand. Zo weet u snel of een wit dak voor u rendabel is. HVB Amersfoort heeft al tientallen jaren ervaring met dakbedekkingen. Met klanten zoals dierenpark Amersfoort, de McDonalds en andere befaamde gebouwen in Amersfoort kunnen we u met zekerheid adviseren. Meer panden dan u misschien zou denken zouden een wit dak kunnen hebben die rendabel is. Wilt u weten of u misschien zo’n pand heeft? Neem dan contact op met HVB dakdekkers Amersfoort via de onderstaande knop.

  Het bericht Reflecterende witte dakbedekking verscheen eerst op Hessels & van Bruggen.

  ]]>
  https://www.hvbamersfoort.nl/dakbedekking/witte-dakbedekking/feed/ 0
  Groene daken; 7 voordelen voor u en uw omgeving https://www.hvbamersfoort.nl/dakbedekking/groene-daken-7-voordelen-voor-u-en-uw-omgeving/ https://www.hvbamersfoort.nl/dakbedekking/groene-daken-7-voordelen-voor-u-en-uw-omgeving/#respond Fri, 29 Jan 2021 08:38:38 +0000 https://www.hvbamersfoort.nl/?p=5220 Het bericht Groene daken; 7 voordelen voor u en uw omgeving verscheen eerst op Hessels & van Bruggen.

  ]]>

  Groene daken, daktuinen en sedumdaken kennen een hoop voordelen voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Maar wat zijn deze voordelen nou eigenlijk precies en waarom heb ik er wat aan? Wilt u misschien een groen dak aanleggen? Dan kunt u de volgende voordelen verwachten.

  1. Groene daken verbeteren uw isolatie

  Groene daken verhogen de isolatiewaarde van het dak. In de winter houdt het de warmte dus binnen en in de zomer houdt de groene dakbedekking de warmte buiten. De planten absorberen 50% van het zonlicht en 30% wordt gereflecteerd. Zo wordt het woonklimaat een stuk comfortabeler. In de zomer zal de airco dus minder hard hoeven te werken, wat weer scheelt op de energierekening.

  2. Verlengt levensduur dak

  Veel dakbedekkingen worden aangetast door de zon, regen, wind en temperatuurwisselingen. Groene daken zorgen ervoor dat de dakbedekking onder de planten hier geen last meer van heeft, waardoor de levensduur veel langer zal zijn. In veel gevallen verdubbelt of verdrievoudigt een groen dak de levensduur van uw dakbedekking. De investering heeft u gemiddeld binnen 8 tot 21 jaar terugverdient.

  3. Creëert waardevermeerdering pand

  Doordat uw energiekosten worden verlaagd en de levensduur veel langer is wordt uw pand meer waard. Naast de duurzame uitstraling is het dus ook nog eens hartstikke goed voor uw portemonnee.

  4. Groene daken verhogen rendement zonnepanelen

  Groene daken verlagen de temperatuur van uw dak. Dankzij dit koelere klimaat zijn zonnepanelen in staat om een hoger rendement te behalen. Een groen dak met zonnepanelen is dan ook aan te raden, aangezien het dus uw energiekosten omlaag brengt en uw energieopbrengst omhoog.

   

  groendak met zonnepanelen

  5. Vermindert omgevingsgeluid

  Voor degene die van rust houden is een groene dakbedekking de perfecte oplossing. Naast dat het isolerend werkt voor de warmte van uw pand, werkt het ook heel goed om te isoleren tegen omgevingsgeluid. Dus of u nou de buren wilt beschermen voor het drumstel van uw zoon of misschien wel andersom, het is een effectieve manier om meer omgevingsrust te creëren.

  6. Zorgt voor een brandwerende laag

  De planten op een groen dak absorberen veel vocht. Dit vocht in de planten zorgt ervoor dat uw dak een natuurlijke brandwerende laag heeft. Dit verhoogt dus de brandveiligheid van uw pand aanzienlijk.

  brandwerende laag

  7. Groene daken subsidie 2021

  Groene daken kunnen in 2021 subsidie ontvangen voor de energiebesparende eigenschappen. Dit zorgt ervoor dat de hoge installatiekosten veel minder impact op uw portemonnee zullen hebben. Het bedrag en de aanvraag hiervan verschilt per gemeente. U kunt dit het beste navragen bij uw eigen gemeente? Woont u in gemeente Amersfoort? Klik dan op deze link voor meer informatie. In sommige gemeentes kan dit bedrag oplopen tot wel 30 euro per m2. 

  Groene daken nadelen

  Een groen dak kent ook enkele nadelen. Zo zullen de kosten om het aan te leggen een stuk hoger liggen dan bij een normaal dak. Bij een foutieve montage kan er lekkage ontstaan door wortelgroei. Doordat een daktuin aanleggen relatief complex is, is de kans op fouten ook nog eens veel groter. De inspectie vooraf moet dan ook zorgvuldig uitgevoerd worden, zeker omdat de dakconstructie ook het extra gewicht aan moeten kunnen. Het is daarom aan te raden om daktuinen alleen door professionals te laten plaatsen.

  Wilt u kijken wat er mogelijk is voor uw dak? Klik dan op de onderstaande knop om een vrijblijvende offerte te ontvangen.

  Het bericht Groene daken; 7 voordelen voor u en uw omgeving verscheen eerst op Hessels & van Bruggen.

  ]]>
  https://www.hvbamersfoort.nl/dakbedekking/groene-daken-7-voordelen-voor-u-en-uw-omgeving/feed/ 0
  Hoe werkt Dakisolatie subsidie in 2021? https://www.hvbamersfoort.nl/dakisolatie/hoe-werkt-dakisolatie-subsidie-in-2021/ https://www.hvbamersfoort.nl/dakisolatie/hoe-werkt-dakisolatie-subsidie-in-2021/#respond Tue, 05 Jan 2021 13:36:49 +0000 https://www.hvbamersfoort.nl/?p=5148 Het bericht Hoe werkt Dakisolatie subsidie in 2021? verscheen eerst op Hessels & van Bruggen.

  ]]>

  Dakisolatie subsidie kan een handige steun in de rug zijn. Eind 2020 is de Subsidie energiebesparing eigen huis, in het kort SEEH, stopgezet. Vanaf 4 januari zijn er wel weer subsidies beschikbaar voor andere energiebesparende maatregelen. Dit zijn 5 verschillende type isolaties, een warmtepomp, zonneboiler of een aansluiting op een warmtenet. Dit wordt gedaan via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing, of ISDE in het kort.

  U komt in aanmerking voor de dakisolatie subsidie als u zowel de eigenaar als hoofdbewoner bent van uw woning. U moet dan minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoeren. Dit kan een andere vorm van isolatie zijn, maar het kan dus ook een warmtepomp of zonneboiler zijn.

  Na het installeren van deze energiebesparende maatregelen kunt u beginnen met de aanvraag. Om vooraf te kijken of u in uw situatie überhaupt in aanmerking komt kunt u kijken op Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De subsidie voor dakisolatie bedraagt 20 euro per m2 met een minimum van 25m2 tot maximaal 200m2.

  Stel ik wil verduurzamen, maar ik kan dat niet direct betalen

  Het kan natuurlijk zo zijn dat u niet direct het geld beschikbaar heeft om energie te besparen. Voor energiebesparende maatregelen is lenen een stuk gemakkelijker geworden. Dit kan namelijk via de energiebespaarlening van het warmtefonds.

  Voor particulieren geldt hiervoor een rente van 1,9% bij een looptijd van 10 jaar. Dit kan je tevens ook vergoedingsvrij vervroegd aflossen. De maximale lening hiervoor is 25.000 euro, tenzij je een nul op de meter huis hebt na de maatregelen. Dit houdt in dat je huis energieneutraal is. Dan is het maximale bedrag 60.000 euro. De lening kan je aanvragen via het nationaal warmtefonds. Mocht u niet zeker zijn of dit een handige optie is voor u, neem dan contact op met een financiële adviseur.

  Heeft u nog meer vragen over hoe u uw dakisolatie kan financieren? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag op weg met een vrijblijvende offerte.

  Hoe vraag je dakisolatie subsidie aan?

  Als u hebt gekeken of u in aanmerking komt voor Dakisolatie subsidie en je laat 2 of meer maatregelen installeren, dan is het tijd om de subsidie aan te vragen. Als u van tevoren bent nagegaan of de desbetreffende producten in aanmerking komen is dit heel gemakkelijk. De 1e stap is het bewaren van een aanschafbewijs. Dit kan bijvoorbeeld een getekende offerte zijn of een opdrachtbevestiging per mail waar het product in wordt vermeld. Vervolgens is het belangrijk dat u ook een betaalbewijs heeft om aan te tonen dat uw betalingsverplichting is voldaan. Denk hierbij aan een factuur waarop wordt verklaard dat dit is betaald of een rekeningoverzicht. Als de maatregelen geïnstalleerd zijn moet u de installateur om een bewijs van installatie te verschaffen, bijvoorbeeld een installatiefactuur of een inbedrijfsstellingformulier. 

  Als u dus een aanschafbewijs hebt, een betaalbewijs en een bewijs van installatie kunt u beginnen met de aanvraag. Deze documenten moeten goed zichtbaar zijn en mogen in de vorm van een digitale foto, scan of schermprint aangeleverd worden.

  Welke onderdelen moeten goed zichtbaar zijn voor dakisolatie subsidie?

  Uw aanvraag voor dakisolatie subsidie wordt op een aantal punten gecontroleerd. Het is daarom belangrijk dat deze punten goed zichtbaar zijn. Het is fijn als er zo veel mogelijk informatie aanwezig is, maar de volgende punten zijn in ieder geval belangrijk.

  • Er moet een omschrijving van het product aanwezig zijn, met onder andere het typenummer, de naam van het merk of de fabrikant en de datum van de aanschaf
  • De datum van de installatie moet aanwezig zijn.
  • Het totale overgemaakte bedrag moet bekend zijn samen met de datum van overmaken.
  • De meldcode van het apparaat of isolatiemaatregel dat u heeft gekocht moet aanwezig zijn.
  • In geval het gaat om een energiebesparende maatregel moet er ten minste één foto per energiebesparende isolatiemaatregel aanwezig zijn. Deze is genomen tijdens de uitvoering van de werkzaamheden door het bouwbedrijf, met daarop zichtbaar de naam, merk, soort, en dikte van het isolatiemateriaal.
  • In geval het gaat om een aansluiting op een warmtenet moet de volgende informatie aanwezig zijn.
   -De overeenkomst met een warmteleverancier waaruit blijkt dat de koopwoning is aangesloten op een warmtenet.
   -Een document waaruit blijkt dat de woning niet is aangesloten op het gastransportnet een bewijs van aanschaf van uw apparaat.

  Om de aanvraag in te dienen heeft u een DigiD nodig. Het is belangrijk dat u de aanvraag uiterlijk 12 maanden na de installatie van de eerste maatregel in dient. De aanvraag is in te dienen bij het RVO

   

  Gelijk een offerte bij Dakdekkers Amersfoort?

  HVB Dakdekkers Amersfoort is een klein team van professioneel gecertificeerde dakdekkers. We zijn dan ook een gecertificeerd leerbedrijf. Wilt u liever direct een offerte ontvangen? Dat kan via deze link.

  Het bericht Hoe werkt Dakisolatie subsidie in 2021? verscheen eerst op Hessels & van Bruggen.

  ]]>
  https://www.hvbamersfoort.nl/dakisolatie/hoe-werkt-dakisolatie-subsidie-in-2021/feed/ 0