Zorgen voor uw dak is niet altijd iets waar u actief over nadenkt. Daarom kan het lastig zijn om te weten wat u moet doen om uw dak goed te onderhouden. Vandaar dat we deze lijst van 7 tips voor dakonderhoud hebben opgesteld om samen te zorgen voor een optimaal wooncomfort. Want een goed dak is een dak waar u ook niet actief over na hoeft te denken.

De tips lopen van minst belangrijk naar de beste tips voor het voorkomen van beschadigingen aan uw dak. Want beschadigingen of misschien zelfs een lekkage is iets dat iedereen wilt voorkomen!

In deze blog leest u welke tips u kunt aanhouden op uw dak in de meest optimale staat te houden. Heeft u daarna nog vragen? Dan staan we u natuurlijk graag te woord!

Tip 1: Overmatige vervuiling op het dak

Natuurlijk is het belangrijk om uw dak schoon te houden, dat zal de meeste mensen niet verbazen. Bladeren, takken, modder: zomaar een paar dingen die uw dak niet ten goede komen. Controleer uw dak dus met enige regelmaat. Eén keer per twee maanden volstaat!

Tip 2: Wees alert op vochtige plekken in uw woning

Een lekkage is het laatste wat u wilt. We weten uit ervaring dat een lekkage voor grote problemen kan zorgen. Dit wilt u te allen tijde voorkomen. Niet altijd haalbaar, maar wel als u goed oplet. Een klein beetje dakonderhoud kunt u namelijk prima zelf doen.

Het is raadzaam om uw woning met enige regelmaat te controleren op vochtplekken. Op de muren bijvoorbeeld. Vaak is een vochtplek in het plafond of aan de muur een eerste teken van een lekkage. 

Ziet u een natte vlek? Geen paniek, maak een foto en stuur deze door naar ons. Drupt er water naar binnen, zet er dan in eerste instantie een emmer onder. Vervolgens kunt u ons bellen. Team Hessels & Van Bruggen Daktechniek helpt u verder. 

Tip 3: Controleer het dak na een storm

In Nederland zijn we gewend aan heftige stormen. Dit komt vaak minstens één keer per jaar voor. Babet, Piet, Khalid, Olga en Gerrit: voor elke storm een unieke naam. Welke storm het ook is, het is altijd raadzaam om uw dak goed te controleren. 

Kijk goed of er geen grote takken of ander vuil op uw dak ligt. Een storm kan veel schade aanbrengen en het dak is daar geen uitzondering op. Ziet u iets dat u niet vertrouwt, belt ons dan gerust. 

Tip 4: Controleer de regenbuizen

De regenbuizen kunnen door overmatige waterval verstopt zitten. Stilstaand water kan voor lekkages zorgen en dat is zoals we eerder aangeven nooit fijn. Controleer de regenbuizen dus met regelmaat. Bijvoorbeeld op takken of bladeren die de boel verstoppen. 

Tip 5: Regelmatig dakonderhoud 

Net als met een fiets of auto heeft ook uw dak regelmatig onderhoud nodig. Dit is een minimale investering in de gezondheid van uw woning. Het is vaak een vergeten onderdeel onder huiseigenaren en daarom benoemen we dit extra vaak.

Door jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren, is de kans groter dat u geen last krijgt van lekkages en defecten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel of mail ons gerust en we laten het u weten. 

Meer vragen over dakonderhoud? 

U bent nu volledig bijgepraat over het dakonderhoud van uw woning! Heeft u verdere vragen? Of denkt u dat er onderhoud nodig is? Geef ons vooral een belletje of stuur ons een mail

Meteen een offerte aanvragen? Dat kan via deze link!

Team Hessels & Van Bruggen Daktechniek zorgt ervoor dat uw dak tip top in orde blijft!