Een goed huis is niets zonder een sterk dak. Elke woning heeft van tijd tot tijd een dakrenovatie nodig. Een dak vervangen brengt kosten met zich mee. Dit is vrij normaal. Het is een logisch gevolg van jaren aan heftige weersomstandigheden. 

Ondanks dat een dakrenovatie als een heftige ingreep klinkt, valt dat in de praktijk wel mee. 

Het laten uitvoeren van een dakrenovatie is namelijk een slimme zet. U kunt het zien als een noodzakelijke investering in uw woning. Bijna elk dak in Nederland heeft weleens last van schade of een lekkage. Betekent dit dat uw hele dak vervangen moet worden? Uiteraard niet. Soms volstaat een simpele reparatie. 

Toch is in veel gevallen een dakrenovatie de beste oplossing. Dakbedekking kan verouderen en beschadigd raken. Dit hoort erbij. Materialen en spullen zijn soms nou eenmaal toe aan vervanging. Dit hoort erbij. Zodra uw dakbedekking te veel beschadigd raakt, is vervanging of reparatie de beste keuze. 

Wat uw situatie ook is, er zijn altijd meerdere opties. U wilt natuurlijk weten wanneer een dakrenovatie nodig is en wat hierbij komt kijken. Dit kunnen we u allemaal mondeling uitleggen. Voor de fanatieke lezers leggen we in dit artikel alvast uit wat een dakrenovatie precies inhoudt. 

Wat doen we bij een dakrenovatie? 

Dakinspectie 

Heeft u last van een lekkage? Of heeft u het gevoel dat de bovenverdieping slecht is geïsoleerd?  Het is altijd goed om hier naar te laten kijken. Op schade aan uw woning kunt u beter niet bezuinigen. U kunt bij Hessels & Van Bruggen Daktechniek altijd om advies vragen. 

We kunnen u telefonisch te woord staan, maar we komen net zo graag bij u langs voor een dakinspectie. Dit kunt u zien als een soort onderzoek. Zo zien wij precies wat er aan de hand is en weet u waar u aan toe bent. Op die manier kunnen we u het beste van advies voorzien.

Insnijdingen 

Onze technische experts maken een aantal insnijdingen. Dit doen we om te zien van welk materiaal de dakbedekking is. Hiermee bepalen wij de isolatiewaarde. In simpele bewoording, houdt dit in hoe goed de isolatie van uw dak is. 

Daarnaast controleren we een aantal andere zaken. We controleren de dakbedekking op scheurtjes. In sommige gevallen liggen er dakpannen los. Dit nemen we allemaal mee in ons onderzoek.

Consequenties van een slecht dak 

Schade moet altijd zo snel mogelijk gerepareerd worden. Dit geldt voor alles in het leven. Doen we dit niet, dan hangen hier altijd consequenties aan. En deze zijn vrijwel altijd nadelig. Juist bij zoiets belangrijk als een stevig dak is dit ook het geval. 

Op schade aan een woning is niet te bezuinigen. In alle gevallen dient een schade meteen gerepareerd te worden. Aan het uitstellen van een dakrenovatie zitten ook nadelige effecten. 

Lekkage 

Neem zoiets simpels als een lekkage. Iedereen weet dat water en vocht altijd in beweging zijn. Een lekkage vindt zijn weg dus altijd naar uw woning. Wordt een lekkage niet tijdig aangepakt? Dan wordt de schade met de dag groter. 

Schimmels 

En wat is het effect van een lekkage? Schimmelvorming. Vochtige plekken zijn ideaal voor verschillende schimmels om te groeien. Dit is het laatste wat u in uw woning wil. Schimmels zijn namelijk niet alleen vies, ze vormen ook een gevaar voor uw gezondheid. Longklachten en benauwdheid kunnen een direct gevolg zijn van schimmel. 

Waterschade 

Daarnaast is waterschade ook slecht voor de fundering van uw huis. De kans is groot dat uw huis deels gebouwd is met hout. Lekkages leiden vaak tot houtrot. En dat is weer slecht voor de fundering van uw huis. 

Instorting 

In het allerergste geval kunnen bovenstaande schades leiden tot mogelijke instorting. In de meeste gevallen komt het niet zover. Lekkages, schimmels en houtrot zijn namelijk vrij makkelijk te herkennen. Alleen mensen die al deze zaken negeren, komen in het ergste scenario terecht. Dit komt gelukkig niet vaak voor. 

Kosten dakrenovatie  

Dan resteert natuurlijk nog de belangrijkste vraag van dit artikel. Wat zijn de kosten van een dak vervangen? Hier zit goed en slecht nieuws aan. Het goede nieuws is dat de kosten vaak lager zijn dan dat men denkt. Het slechte nieuws is dat we hier nog geen specifiek antwoord op kunnen geven. Dit is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. 

We hebben het namelijk al meerdere keren benoemd. Elk dak is anders en verdient een persoonlijke inspectie. Het is van tevoren dus niet te zeggen wat de exacte kosten zijn om uw dak te laten vervangen of renoveren. We moeten dit altijd bepalen aan de hand van een dakinspectie.

Hoe kan ik een dakinspectie laten doen? 

Heeft u het gevoel dat uw dak mogelijk aan vervanging toe is? Denkt u dat uw huis betere dakisolatie nodig heeft? Wacht niet te lang en onderneem actie. Schade aan uw dak kan met de dag erger worden, vooral met verschillende weersomstandigheden. 

U kunt te allen tijde contact met ons opnemen. Wilt u een persoonlijk gesprek, waarin we u over alle opties bijpraten? Of ontvangt u eerst een offerte? Beide zijn mogelijk. 

Kiest u voor eerst een offerte, dan doen we dit op basis van de informatie die u ons geeft. Doen wij eerst een dakinspectie, dan weten we sowieso waar we aan toe zijn. De keuze is aan u. 

Schroom dus niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. De veiligheid en comfort van uw huis is een belangrijk goed. Bij twijfel kunt u dus beter handelen. Wij helpen u verder! 

Offerte aanvragen voor een dakrenovatie

Wilt u het liefst meteen een persoonlijke offerte ontvangen? Meteen een indicatie krijgen van de kosten voor een dak vervangen? Dat doet u via deze link. U kunt in het invulveld ook de omvang van uw vraag omschrijven. 

Bellen over een dakrenovatie

Wilt u ons liever telefonisch spreken? Ook dat kan natuurlijk. We zijn tijdens kantooruren te bereiken op 033 200 3193