Een lekkend dak lijkt onschuldig, maar kan uitmonden in een rampscenario. De gevolgen van een daklekkage namelijk enorm. Mits er niet snel wordt gehandeld. 

Water verspreidt zich namelijk erg snel en kan flink wat schade aan een woning toebrengen. Een reparatie is dus altijd nodig – liever snel dan laat. De kosten hiervan zijn een investering waarop u niet wilt besparen. 

Wat u moet doen bij een daklekkage, leggen we in dit artikel uit. Het is hierbij goed om in acht te nemen dat niet elke lekkage van dezelfde aard is. De omvang en mogelijke verspreiding naar de rest van het dak spelen hierbij ook mee.

Hoe herkent u een daklekkage?

Een daklekkage is vaak te herkennen aan een vlek op de muur op het plafond. Dit betekent in 9 van de 10 gevallen dat er ergens iets lekt. In het ergste geval kan het gebeuren dat er water naar binnen loopt, maar dit is vaak pas als de lekkage al een tijdje speelt.

Wat de situatie ook is, zodra u een daklekkage heeft geconstateerd, dient u meteen een dakdekkersbedrijf te bellen. Het is het belangrijkste dat dit snel gebeurt. Of u ons nu belt of een ander bedrijf; wees er snel mee. Het team van Hessels & Van Bruggen Daktechniek staat in ieder geval voor u klaar.

Het lek zelf dichten? In bijna alle gevallen is het raadzaam om dit aan een officieel dakdekkersbedrijf over te laten. Dan weet u zeker dat het goed gebeurt.

Hoe gaat een dakdekkersbedrijf te werk?

Het lek of de scheur vinden 

Een lek in een plat dak heeft soms te maken met een scheur in de dakbedekking, maar zit meestal ergens anders. Het kan zijn dat het een scheur van een klein of een groot formaat is. Maar in veel gevallen zit het lek ergens anders, namelijk in de structuur van het dak. Hierbij kunt u denken aan een afvoerpijp, een leiding of een ander onderdeel dat water afvoert. Komt hier een lek in, dan is dit te zien op uw muur of op uw dak. Een scheur van een paar millimeter of een piepklein gat kan al snel een flinke lekkage veroorzaken. Een lekkage op een plat dak kan ontstaan door ouderdom, vervuiling of door een storm. 

Opsporing  

Ons team gaat eerst op onderzoek uit om het lek te vinden. Het is voor zowel u als voor ons van groot belang om het lek zo snel mogelijk te traceren. We doen dan meteen een soort spoedoperatie, zodat lekken stopt. Vervolgens gaan we verder kijken naar de staat van uw dak en de aard van de lekkage.

Voor het dichten van het lek bereken we een kosten. Blijkt nou dat uw dak gerenoveerd dient te worden en dat u dat door ons laat doen? Dan zijn de kosten van de spoedoperatie gratis!

Kan ik een daklekkage zelf repareren? 

Technisch inzicht 

In vrijwel alle gevallen is het raadzaam om een professioneel bedrijf in te schakelen. Het is wel eens voorgekomen dat mensen zelf een lekkage repareren dat wij vervolgens ter plaatsen komen. In alle gevallen bleek dat de lekkage niet gedicht was, soms was het zelfs erger geworden. Ons advies is dan ook altijd om een dakdekkersbedrijf te bellen. Dit scheelt gedoe.

Veiligheid 

Ook veiligheid speelt natuurlijk een belangrijke rol. U komt waarschijnlijk niet elke dag op het dak, maar we weten uit ervaring dat elk mens goed moet oppassen op hoogte. Ons team krijgt er zelfs speciale trainingen voor. Windstoten, hagel, nattigheid: we dienen met veel zaken rekening te houden. Laat team Hessels & Van Bruggen Daktechniek het dak opgaan, zodat u binnen kunt blijven. Wel zo fijn, toch?

Heeft u nu last van een daklekkage?

Heeft u dit artikel gelezen en heeft u nu last van een daklekkage? Bel ons dan meteen. We staan u graag te woord en komen meteen in actie. Via deze pagina vind u onze gegevens, we horen van u!