Dakisolatie subsidie
Hoe werkt Dakisolatie subsidie in 2021?
Dakisolatie subsidie kan een handige steun in de rug zijn. Eind 2020 is de Subsidie energiebesparing eigen huis, in het kort SEEH, stopgezet. Vanaf 4 januari zijn er wel weer subsidies beschikbaar voor andere energiebesparende maatregelen. Dit zijn 5 verschillende type isolaties, een warmtepomp, zonneboiler of een aansluiting op een warmtenet. Dit wordt gedaan via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing, of ISDE in het kort.
U komt in aanmerking voor de dakisolatie subsidie als u zowel de eigenaar als hoofdbewoner bent van uw woning. U moet dan minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoeren. Dit kan een andere vorm van isolatie zijn, maar het kan dus ook een warmtepomp of zonneboiler zijn.
Na het installeren van deze energiebesparende maatregelen kunt u beginnen met de aanvraag. Om vooraf te kijken of u in uw situatie überhaupt in aanmerking komt kunt u kijken op Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De subsidie voor dakisolatie bedraagt 20 euro per m2 met een minimum van 25m2 tot maximaal 200m2.
Stel ik wil verduurzamen, maar ik kan dat niet direct betalen
Het kan natuurlijk zo zijn dat u niet direct het geld beschikbaar heeft om energie te besparen. Voor energiebesparende maatregelen is lenen een stuk gemakkelijker geworden. Dit kan namelijk via de energiebespaarlening van het warmtefonds.
Voor particulieren geldt hiervoor een rente van 1,9% bij een looptijd van 10 jaar. Dit kan je tevens ook vergoedingsvrij vervroegd aflossen. De maximale lening hiervoor is 25.000 euro, tenzij je een nul op de meter huis hebt na de maatregelen. Dit houdt in dat je huis energieneutraal is. Dan is het maximale bedrag 60.000 euro. De lening kan je aanvragen via het nationaal warmtefonds. Mocht u niet zeker zijn of dit een handige optie is voor u, neem dan contact op met een financiële adviseur.
Heeft u nog meer vragen over hoe u uw dakisolatie kan financieren? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag op weg met een vrijblijvende offerte.
Hoe vraag je dakisolatie subsidie aan?
Als u hebt gekeken of u in aanmerking komt voor Dakisolatie subsidie en je laat 2 of meer maatregelen installeren, dan is het tijd om de subsidie aan te vragen. Als u van tevoren bent nagegaan of de desbetreffende producten in aanmerking komen is dit heel gemakkelijk. De 1e stap is het bewaren van een aanschafbewijs. Dit kan bijvoorbeeld een getekende offerte zijn of een opdrachtbevestiging per mail waar het product in wordt vermeld. Vervolgens is het belangrijk dat u ook een betaalbewijs heeft om aan te tonen dat uw betalingsverplichting is voldaan. Denk hierbij aan een factuur waarop wordt verklaard dat dit is betaald of een rekeningoverzicht. Als de maatregelen geïnstalleerd zijn moet u de installateur om een bewijs van installatie te verschaffen, bijvoorbeeld een installatiefactuur of een inbedrijfsstellingformulier.
Als u dus een aanschafbewijs hebt, een betaalbewijs en een bewijs van installatie kunt u beginnen met de aanvraag. Deze documenten moeten goed zichtbaar zijn en mogen in de vorm van een digitale foto, scan of schermprint aangeleverd worden.
Welke onderdelen moeten goed zichtbaar zijn voor dakisolatie subsidie?
Uw aanvraag voor dakisolatie subsidie wordt op een aantal punten gecontroleerd. Het is daarom belangrijk dat deze punten goed zichtbaar zijn. Het is fijn als er zo veel mogelijk informatie aanwezig is, maar de volgende punten zijn in ieder geval belangrijk.
- Er moet een omschrijving van het product aanwezig zijn, met onder andere het typenummer, de naam van het merk of de fabrikant en de datum van de aanschaf
- De datum van de installatie moet aanwezig zijn.
- Het totale overgemaakte bedrag moet bekend zijn samen met de datum van overmaken.
- De meldcode van het apparaat of isolatiemaatregel dat u heeft gekocht moet aanwezig zijn.
- In geval het gaat om een energiebesparende maatregel moet er ten minste één foto per energiebesparende isolatiemaatregel aanwezig zijn. Deze is genomen tijdens de uitvoering van de werkzaamheden door het bouwbedrijf, met daarop zichtbaar de naam, merk, soort, en dikte van het isolatiemateriaal.
- In geval het gaat om een aansluiting op een warmtenet moet de volgende informatie aanwezig zijn.
-De overeenkomst met een warmteleverancier waaruit blijkt dat de koopwoning is aangesloten op een warmtenet.
-Een document waaruit blijkt dat de woning niet is aangesloten op het gastransportnet een bewijs van aanschaf van uw apparaat.
Om de aanvraag in te dienen heeft u een DigiD nodig. Het is belangrijk dat u de aanvraag uiterlijk 12 maanden na de installatie van de eerste maatregel in dient. De aanvraag is in te dienen bij het RVO.
Gelijk een offerte bij Dakdekkers Amersfoort?
HVB Dakdekkers Amersfoort is een klein team van professioneel gecertificeerde dakdekkers. We zijn dan ook een gecertificeerd leerbedrijf. Wilt u liever direct een offerte ontvangen? Dat kan via deze link.
Aan de slag dakdekkersbedrijf in regio amersfoort?
Wij hebben beschikbare vacatures!
Ben je een gedreven en leergierig persoon die graag buiten wilt werken? En zou je met een leuk team de mooiste daken willen maken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Je gaat als leerling dakdekker mee met een leermeester/voorman, en jullie gaan samen op pad om diverse werkzaamheden uit te voeren.
Dakrenovatie
Is uw dak beschadigd of heeft u last van een lekkage? Onze experts helpen u graag verder.
Nieuwbouw
Bent u bezig met een nieuwbouw project en bent u opzoek naar een partij voor de aanleg van daken?
Daklekkage
Heeft u last van een lekkage in uw woning of bedrijfspand? Onze vakmannen helpen u graag verder.
Dakonderhoud
Bent u zoekende naar een bedrijf voor uw periodieke dakonderhoud? Wij helpen u graag verder.